Mainos
Mainos

Lippupalvelulle uhkasakko hintamerkinnöistä

Lippupalvelu on saanut 60000 euron uhkasakon puutteellisista hintamerkinnöistä. Markkinaoikeuden mukaan Lippupalvelu ei saa markkinoida tapahtumia ilmoittamatta selkeästi lipun hintaa.

Markkinaoikeus on kieltänyt Lippupalvelua markkinoimasta tiettyä tapahtumaa ilmoittamatta selkeästi lipun hintaa. Niin ikään Lippupalvelun pitää ilmoittelussaan kertoa maksullisen puhelinnumeron hinta selvästi ja helposti havaittavalla tavalla. Markkinaoikeuden mukaan Lippupalvelu Oy:n on noudatettava kieltoja heti ja samalla oikeus asetti yhtiölle 60000 euron uhkasakon.

Päätöksen taustalla ovat viime ja toissa vuonna muun muassa MTV3 -kanavalla ja Helsingin Sanomissa olleet tapahtumamainokset, joista osa oli pelkästään englanninkielisiä. Mainoksissa ei ollut mainittu lippujen hintoja ja niin lehti-ilmoituksissa kuin tv-mainoksissakin Lippupalvelun puhelinnumeron hinta oli niin pienikokoinen, että siitä oli käytännössä mahdotonta saada selvää. Markkinaoikeuden mielestä hinnan ilmoittaminen niin pienellä oli käytännössä sama, kuin jos hinta olisi jätetty kokonaan ilmoittamatta.

Lippupalvelu puolestaan katsoo, että tapahtumien mainonta ja markkinointi kuuluvat tilaisuuden tuottajalle tai järjestäjälle eikä Lippupalvelulle. Yhtiö on kuitenkin luvannut Kuluttaja-asiamiehen kanssa käymissään neuvotteluissa ohjeistaa yhteistyökumppaneitaan hintailmoittelusta.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme