Mainos
Mainos

Lokakuun kokonaistuotanto kasvoi 1,2 %

Suomen talouden kokonaistuotanto oli lokakuussa 1,2 prosenttia suurempaa kuin viime vuoden lokakuussa. Kauppa, liikenne, muut palvelut sekä rakentaminen lisääntyivät viime vuodesta, kun taas alkutuotanto laski.

Teollisuustuotanto pysyi viime vuoden tasolla, ilmenee Tilastokeskuksen tiedoista. Kaupan myyntimäärät kasvoivat kahdeksan prosenttia viimevuotisesta. Kauppaa siivitti etenkin autokaupan hyvä menekki, sillä se kasvoi viime vuodesta peräti 21 prosenttia.

Elektroniikka- ja sähkötuotevalmistus supistui viime vuoden lokakuusta kahdeksan prosenttia, ja koko metalliteollisuuden tuotantomäärät laskivat viisi prosenttia. Puu- ja paperiteollisuuden tuotanto kasvoi kolme prosenttia ja muun teollisuuden kuusi prosenttia.

Energiahuollossa oli kasvua edellisvuotiseen nähden kolme prosenttia. Alkutuotanto laski viime vuodesta kuusi prosenttia. Kasvien viljely, hakkuut ja maidontuotanto vähenivät, kun taas lihantuotanto lisääntyi.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme