Mainos
Mainos

Lomaosake-ongelmat työllistävät EU-kuluttajaneuvojia

Suomalaiset ostavat yhä useammin palveluita ja tavaroita muista EU-maista. Aina kauppa ei kuitenkaan vastaa odotuksia, ja asian selvittäminen vieraassa maassa voi olla erittäin hankalaa. Tällaisissa ongelmatilanteissa suomalaisia auttaa Helsingissä toimiva EU-kuluttajaneuvonta.

Mökkirannan vastine lomaosake pettää usein

Neuvontapiste on toiminut Suomessa lähes vuoden ajan. Toimistoon on ottanut yhteyttä jo noin 700 suomalaista. Heistä kolmasosa on joutunut hankaluuksiin ostettuaan lomaklubijäsenyyden tai lomaosakkeen. Lomaosakkeiden suhteen hankaluuksia on ollut eniten Espanjassa ja Portugalissa.

Paljon ongelmia synnyttää myös nettikauppa. Tyypillisimpänä ongelmana on viivästyminen, kun tuotteiden toimitusajat pettävät. Usein riita koskee myös sopimusehtoja.

Helsingin EU-kuluttajaneuvonta auttaa hankaluuksiin joutuneita suomalaisia yhdessä muissa EU-maissa toimivien sisartoimistojen kanssa. Toimistot voivat myös ottaa yhteyttä kiistakumppaniin ulkomailla ja yrittää välittää asiassa.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme