Mainos
Mainos

Lontoossa osoitetaan mieltä säästöjä vastaan

Lontoon keskustassa on meneillään valtava mielenosoitus talouden säästöjä vastaan, kertoo BBC.

Mielenosoitusmarssin jälkeen parlamenttitalon edessä järjestetään toinen mielenosoitus, johon järjestäjien mukaan olisi osallistumassa jopa 75000 ihmistä.  

Paikalla olevan BBC:n toimittajan Lauren Turnerin mukaan ihmisten kantamien kylttien ja t-paitojen iskulauseet osoittavat, että mukana on monien eri asioiden puolesta taistelevia ihmisiä. Osa vaatii esimerkiksi kansallisen terveydenhuollon pelastamista.  
Turner kertoo, että paikan päälle on tullut bussilasteittain ihmisiä myös muualta Britanniasta. Mielenosoituksen järjestää People's Assembly -ryhmä.

Parlamenttitalon edustalla tilaisuuden avaa työväenpuolueen johtajaehdokas Jeremy Corbyn. Muita puhujia ovat esimerkiksi Coronation Street -näyttelijä Julie Hesmondhalgh ja aktivisti-koomikko Russell Brand.  

– Britanniasta tulee koko ajan epätasa-arvoisempi, ja säästöjen varjolla vain syvennetään epätasa-arvoa, Corbyn sanoo BBC:lle.  

Myös Glasgow'ssa järjestetään tänään säästöjä vastustava mielenosoitus, jossa on tuhansia ihmisiä.  

Hallituksen mukaan säästötoimet ovat välttämättömiä alijäämän leikkaamiseksi.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme