Mainos
Mainos

Lordi Moyne mukana suurhuijauksessa Ruotsissa

Brittiläinen lordi Moyne on ollut kiinteästi mukana nk. Trustor-huijauksessa, arvioivat Ruotsin viranomaiset.
-On aivan ilmeistä, että lordi Moyne suunnitteli huijausta yhdessä kolmen ruotsalaisen kanssa, pääsyyttäjä Bo Skarinder totesi eilen.

Ruotsin poliisi löysi aiemmin kuluneella viikolla kirjallisen suunnitelman siitä, kuinka Trustor-huijaus aiottiin toteuttaa. Hankkeella suunniteltiin Trustorin ja muiden yhtiöiden, mm. tanskalaisen Köpenhavniske Bankin tyhjentämistä rahoista. Tähtäimessä oli myös suomalainen Amer-yhtiö.

Lordi Moyne yritti kesällä ostaa Amerin osake-enemmistön jonkin aikaa Trustor-kaupan jälkeen, mutta Amerin suomalaiset omistajat alkoivat epäillä ja estivät osakekaupan.

Lordi Moyne eli Jonathan Guinness on maineikkaan Guinnessin panimosuvun jäsen. Lordilla on takanaan mm. lukuisia konkursseja.

Huijaushankkeen ruotsalaiseksi päätekijäksi epäillään talousrikollista Joachim Posneria. Hänen nykyistä olinpaikkaansa ei tiedetä. Posner on toistaiseksi pidätetty poissaolevana.
(STT-TT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme