Mainos
Mainos

Luhta supistaa

Menekkivaikeuksista kärsivä Luhta Oy irtisanoo työntekijöitään. Irtisanomiset koskevat Lahden, Haminan ja Nastolan yksiköitä. Haminan tehdas lopetetaan, jolloin kaikki 61 työntekijää jäävät työttömiksi. Lahdessa väki vähenee 26:lla ja Nastolassa 9:llä.

Luhdan tulos viime vuodelta oli noin 17 miljoonaa markkaa tappiollinen. Euroopan leudot talvet romahduttivat talviurheiluvaatteiden myynnin, eikä muidenkaan vaatteiden menekki ainakaan kotimaassa ollut toiveiden mukainen.

Luhta järjestelee nyt tuotantoaan ja karsii samalla mallistoaan. Merkittävin muutos on Luhta Casual- ja Luhta Sport- yksiköiden yhdistäminen. Myös kansainvälistä mallistoa supistetaan rajusti. Uudelleenjärjestelyissä ainoastaan tuontia harjoittava L-Trading vahvistuu. Halpatuontitekstiilien lisäksi myyntiä laajennetaan kodin tekstiileihin ja sisustustavaroihin.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme