Mainos
Mainos

Lumikelissä joulukauppa luistaa liukkaasti

Valtaosa kaupoista on tyytyväisiä joulumyyntiin. Kaupan liiton mukaan lähes 80 prosenttia kauppiaista kertoo, että joulumyynti on vastannut odotuksia tai ollut ennakoitua parempaa.

Kauppaketjujen mukaan lumentulo ja pakkaset ovat vauhdittaneet erityisesti talvituotteiden kysyntää.

- Talvinen keli on ollut erinomainen asia kaupalle. Toppavaatteet, lämpimät alusvaatteet ja kaikki muu talveen liittyvä on myynyt erittäin hyvin, kertoo SOK:n käyttötavarakaupan johtaja Leena Laitinen.

Kaupan liiton mukaan alennusmyynteihin ei ole juurikaan otettu varaslähtöjä. Alennusmyynnit pääsevät suuressa osassa kauppoja vauhtiin joulun välipäivinä.

Osa kaupoista aloittaa alennusmyynnit heti vuodenvaihteen jälkeen tai myöhemmin tammi-helmikuussa. Kaupoille ei ole jäämässä erityisen suuria alevarastoja, jollaisia nähtiin, kun taantuma oli synkimmillään.

- Jo viime vuonna alennusmyynnit olivat melko pienet, sillä varastot saatiin hyvin kuntoon. Siihen nähden ei ole luvassa merkittävää muutosta, arvioi Stockmannin tavarataloryhmän johtaja Maisa Romanainen.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme