Mainos
Mainos

Lumipula haittaa matkailua

Leuto sää on vienyt lumet myös Pohjois-Suomen rinteiltä ja laduilta.

Leuto sää on vienyt viimeisetkin lumet suuresta osasta pohjoistakin Suomea. Myös hiihtokeskuksiin tykitettyä keinolunta on sulanut rinteiltä ja laduilta ainakin 100 000 euron arvosta. Lumen puute on johtanut myös hiihtokilpailujen peruuttamiseen. Jatkuessaan se saattaa haitata Lapin talvimatkailua laajemminkin.

Esimerkiksi Ounasvaaran hiihtostadionilla Rovaniemellä piti kilpailla tulevana viikonloppuna ensilumen kisoissa. Aluksi näytti hyvältä, ensilumen latu saatiin auki ja kaksi rinnettäkin melkein lumetetuiksi. Leuto sää muutti kaiken ja tulot tappioiksi.

- Jos ajatellaan koko matkailuelinkeinon kannalta tätä täällä Rovaniemellä, puhutaan hyvinkin sadoista tuhansista euroista, kertoo Ounasvaaran hiihtokeskuksen toimitusjohtaja Paavo Holster.

Toistaiseksi lumipula ei ole aiheuttanut peruutuksia Lapin matkoihin. Lunta kaivattaisiin kuitenkin maisemaan pikapuoliin, sillä matkailun joulusesonki alkaa. Ensimmäisten turistien kerrotaan jo pettyneen Rovaniemen sulaan maisemaan ja onpa kaupunkiin ehdotettu rakennettavaksi oma lumetusjärjestelmäkin.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme