Mainos
Mainos

Luottojen määrä pienentynyt

Yleisölle myönnettyjen luottojen määrä on pienentynyt, kertoo Tilastokeskuksen kokoama luottokantatilasto. Suurin osa vähennyksestä johtuu yritystoiminnalle myönnettyjen luottojen vähentymisestä. Kotitalouksien luottokanta pieneni vuonna 1995 jo neljättä vuotta peräkkäin.

Kotitalouksilla oli lainaa keskimäärin 83 000 markkaa eli 4000 markkaa vähemmän kuin vuotta aiemmin. Viime vuoden lopussa yleisöluottojen kanta oli kaikkiaan 475 miljardia markkaa. Vuotta aiemmin luottokanta oli 34 miljardia markkaa enemmän.

Yleisöluotoilla tarkoitetaan yrityksille, kunnille ja kuntayhtymille, kotitalouksille sekä voittoa tavoittelemattomille yhteisöille myönnettyjä luottoja. Tilastossa ovat mukana pankkien, valtion ja sosiaaliturvarahastojen myöntämät luotot.

Luotoista suurin osuus eli 43 prosenttia oli yrityksille myönnettyjä luottoja. Kotitalouksien osuus oli 40 prosenttia. Suurin osuus eli 60 prosenttia luotoista oli talletuspankkien myöntämiä.

Vakuutuslaitosten osuus oli 20 prosenttia. Ainoastaan valtion myöntämien luottojen määrä kasvoi.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme