Mainos
Mainos

Luottokorttimaksuja voi nyt varmentaa sormenjäljellä tai selfiellä – uusi teknologia tullut myös Suomeen

Mastercard-luottokorttiyhtiö on ottanut biometriseen tunnistautumisen perustuvan palvelun käyttöön muun muassa Suomessa. Luottokorttimaksun voi jatkossa vahvistaa tunnusluvun tai salasanan lisäksi myös sormenjäljellä tai selfie-kuvalla, yhtiö kertoo tiedotteessaan.

Luottokorttiyhtiön asiakkaat voivat vahvistaa esimerkiksi verkkokauppaostoksen jatkossa ilman erillisiä tunnuslukuja tai salasanoja.

Uuden tunnistautumisteknologian käyttö nopeuttaa maksuprosessia merkittävästi ja lisää maksamisen turvallisuutta, yhtiö kertoo.

Identity Check Mobile –nimellä esitelty teknologia on otettu käyttöön 12 Euroopan maassa: Suomessa, Ruotsissa, Norjassa, Tanskassa, Saksassa, Hollannissa, Belgiassa, Isossa-Britanniassa, Itävallassa, Tšekissä ja Unkarissa.

Teknologia julkaistaan maailmanlaajuisesti vaiheittain vuoden 2017 aikana. Yhtiön mukaan teknologiaa on testattu menestyksekkäästi Hollannissa, Yhdysvalloissa ja Kanadassa ennen sen julkaisemista.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme