Mainos
Mainos

Luottoluokittaja varoitti Yhdysvaltoja

Yhdysvaltojen lyhytaikaisen velan maksuhäiriön riski kasvaa, ellei maan velkakattoa nosteta lähiviikkojen aikana, kertoi luottoluokittaja Moody's torstaina. Moody's varoitti samalla, että se voi laskea Yhdysvaltojen luottoluokitusta.

Uutistoimisto BBC:n mukaan republikaanit estivät keskiviikkona velkakaton noston. Republikaanit vaativat, että demokraattien on suostuttava ensin julkisen talouden leikkauksiin.

Jos neuvotteluissa ei nähdä edistymistä ennen heinäkuuta, Moody's uhkaa tiputtaa Yhdysvaltojen luottoluokitusta yhden pykälän toiseksi korkeimmalle tasolle, Aa-luokkaan. Luottoluokituksen tiputtaminen nostaisi Yhdysvaltojen lainakustannuksia.

Myös toinen luottoluokittaja, Standard & Poor's, varoitti huhtikuussa, että se voi laskea Yhdysvaltojen luottoluokitusta, jos maan poliittiset päättäjät eivät pääse sopuun maan jättimäisen velan ja alijäämän hoidosta.

(MTV3 - STT - Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme