Mainos
Mainos

M-real myy kaksi tehdasta Suomesta

Metsäyhtiö M-real myy koko graafisen paperin liiketoimintansa eteläafrikkalaiselle Sappi Limitedille.

Kauppaan sisältyvät Lohjan Kirkniemen ja Jyväskylän Kankaan tehtaat Suomessa sekä Stockstadtin tehdas Saksassa sekä Biberistin tehdas Sveitsissä. Kaupan arvo on 750 miljoonaa euroa.

Eteläafrikkalaisen metsäyhtiön Sappin toimitusjohtaja Ralph Boettger pitää M-realin tuotemerkkiä ja asiakaspohjaa tärkeimpänä syynä M-realin tehtaiden ostoon. Hänen mukaansa Kirkniemen tehdas on yksi Euroopan paperiteollisuuden jalokivistä.

Boettger arvioi, että hienopaperituotannon keskittyminen Euroopassa on tervetullutta. Hän korostaa, että maailmalla vellova rahoituskriisi ei vaikuta kauppaan.

M-real suunnittelee lisäksi päällystetyn standardihienopaperin tuotannon lopettamista Halleinin ja Gohrsmühlen tehtailla.

Osana kauppaa M-real sopi pitkäaikaisista raaka-ainetoimituksista Sappille. Kauppa pienentää M-realin velkoja 630 miljoonalla eurolla.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme