Mainos
Mainos

M-real myy Metsä-Tissuen

M-real myy 66 prosenttia Metsä Tissue Oy:stä Metsäliitto Osuuskunnalle. Kauppahinta on 294 miljoonaa euroa, eli noin 14,7 euroa osakkeelta.

Paperinvalmistaja M-real

Hinta perustuu Metsä Tissuen velattomaan arvoon, noin 570 miljoonaan euroon. Kauppahinta käytetään M-realin velkojen lyhentämiseen. Kaupasta saatava myyntivoitto verojen jälkeen on noin 120 miljoonaa euroa.

M-realin toimitusjohtaja Jouko M. Jaakkolan mukaan Metsä Tissuen myynti perustuu yhtiön strategiaan, jonka mukaisesti M-real keskittyy ydinliiketoimintoihinsa. Niitä ovat kotelopakkaukset, graafiset tuotteet, toimistopaperit, erikoistuotteet ja paperitukkukauppa.

- Neuvottelemme parhaillaan useiden kiinnostuneiden osapuolten kanssa Metsä Tissuen loppuomistusosuuden myynnistä. Meillä on valmius nopeaan päätöksentekoon, mikäli yhteisymmärrys löytyy, sanoo toimitusjohtaja Jaakkola.

Metsä Tissuen asiakkaita ovat pehmopaperituotteiden ja leivin- ja ruoanlaittopapereiden kuluttajat ja suurasiakkaat. Yhtiön päämarkkina-alue on Eurooppa, jossa se on neljänneksi suurin pehmopapereiden toimittaja sekä leivin- ja ruoanlaittopapereiden markkinajohtaja. Pohjoismaissa Metsä Tissue on pehmopapereiden markkinajohtaja.

(MTV3)

(Talousuutiset 19.11.2003)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme