Mainos
Mainos

Maailman johtajat halutaan hätäkokoukseen

Japanin taloussuunnittelua johtava Taichi Sakaiya ehdotti tänään maailman johtajien hätäkokousta maailmanlaajuisen rahoituskriisin välttämiseksi. Taloussuunnittelulaitoksen pääjohtaja sanoi, että pörssikurssit ovat laskeneet vaarallisen alas ja ns. G7-ryhmään kuuluvien johtavien teollisuusmaiden sekä Venäjän kokous auttaisi rauhoittamaan tempoilevia markkinoita.

Mikäli neuvottelut toteutuvat, ne järjestetään Sakaiyan mukaan otaksuttavasti Yhdysvaltain presidentin Bill Clintonin ja Japanin pääministerin Keizo Obuchin syyskuisen tapaamisen jälkeen. Sakaiya sanoi, että huippukokous olisi järjestettävä mahdollisimman pian Clintonin ja Obuchin tapaamisen jälkeen.

-Tarvitsemme kuitenkin valmisteluaikaa ennen kokousta sen takia, että G7-maat ovat jakautuneet niihin joilla menee taloudellisesti hyvin, ja niihin joilla menee huonosti, Sakaiya sanoi televisiohaastattelussa.
-Maailmanlaajuiset markkinat ovat huononemassa odottamattoman nopeaa vauhtia, ja niiden tila on nyt pelottava, hän varoitteli.
(STT-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme