Mainos
Mainos

Maailman kriisit hidastavat Merita-Nordbankenin kasvua

Maailman talouskriisit ovat hidastaneet Merita-Nordbankenin kasvua heinä-syyskuussa. Koko alkuvuoden liikevoitto on kuitenkin viimevuotista hieman parempi eli 6,2 miljardia markkaa. Summasta osa tulee jo alkuvuodesta saaduista kertaluonteisista eristä, joista suurin on vakuutusyhtiö Sammon osakkeiden myynnistä tehty voitto.

Viime vuonna pankkien yhteenlaskettu voitto vastaavalta ajalta oli runsaat 5,9 miljardia markkaa. Maailman talouskriisit ovat painaneet pörssikursseja, mikä on vähentänyt pankin sijoitusten tuottoa ja pankin hoidossa olevan varallisuuden arvoa tarkastelujakson viime kuukausina. Pankin oman pääoman tuotto oli 21 prosenttia ja tulos osaketta kohti 2 markkaa 17 penniä.

Tammi-syyskuussa luottotappiot olivat 597 miljoonaa markkaa. Pankin mukaan luottotappiot ovat alhaisella tasolla, mutta varauksia kansainvälisten riskien varalta lisättiin.
(MTV3-STT-Reuters)


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme