Mainos
Mainos

Maailman pörssit ennakoivat Clintonin voittoa – "Muu aiheuttaisi myllerrystä markkinoilla"

Maailman pörssit ennakoivat tiistaina Hillary Clintonin voittoa Yhdysvaltain presidentinvaaleissa ja päätyivät plussalle.

Yhdysvalloissa 500 suurimmasta yrityksestä laskettava S&P -indeksi nousi 0,4 prosenttia, samoin kuin teollisuusyhtiöitä painottava DJIA-indeksi. 

Teknologiaindeksi Nasdaq nousi puoli prosenttia, samoin kuin Lontoon FTSE-indeksi.  

Markkinoilla on seurattu demokraattiehdokas Clintonin ja republikaaniehdokas Donald Trumpin keskinäisiä mahdollisuuksia tarkasti. Kun Yhdysvaltain liittovaltion poliisi FBI ilmoitti ottaneensa Clintonin sähköpostit viime viikolla uudelleen tutkinnan alaiseksi, näkyi markkinoilla epävakautta.  

Pörssit kuitenkin nousivat taas maanantaina, kun FBI viikonloppuna ilmoitti, ettei se löytänyt tutkinnassa mitään raskauttavaa.  

Monet sijoittajat näkevät Clintonin turvallisempana valintana kuin Trumpin.  

Wunderlich Securitiesin päämarkkinastrategi Art Hoganin mukaan konsensus markkinoilla on, että presidentti on demokraatti ja edustajainhuone pysyy republikaanien hallinnassa.  

– Todennäköisesti tilanne pysyy siis ennallaan ja se sopii markkinoille. Muu kuin kyseinen tulos aiheuttaa varmaankin myllerrystä markkinoilla, Hogan sanoo.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme