Mainos
Mainos

Maailmanpankki: Keuhkokuume uhkaa myös taloutta

Maailmanpankin pääjohtaja James Wolfensohn varoittaa, että kuolettava keuhkokuumevirus saattaa uhata koko Kaakkois-Aasian ja Etelä-Kiinan taloutta. -Selkeästi se vaikuttaa jo turismiin. Se myös estää niitä matkustamasta, jotka haluavat tehdä investointeja ja käydä kauppaa, Wolfensohn sanoo uutistoimisto AFP:lle antamassaan haastattelussa.

Eilisessä haastattelussa Wolfensohn toivoi myös, että Irakin sodan jälkeen maailma palaisi järkiinsä. -Toivon, että ajan myötä kehittyisi kansainvälinen järjestelmä, joka täyttää kaikkien tarpeet. Pääjohtajan mukaan Maailmanpankki haluaa ottaa osaa sodanjälkeisen Irakin jälleenrakentamiseen. Pankilla ei kuitenkaan ole siihen mahdollisuutta, ellei kukaan pyydä sitä mukaan.

Maailmanpankki on osallistunut keskeisesti muun muassa Afganistanin, Bosnian, Itä-Timorin ja Kosovon jälleenrakentamiseen. -Kukaan ei ole puhunut meille mitään roolistamme. Osallistumisemme kuitenkin vaatisi turvallisuusneuvoston päätöslauselman tai vastaavan päätöksen.

(MTV3-STT-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme