Mainos
Mainos

Maailmanpankki laski Itä- ja Kaakkois-Aasian kasvuennustetta

Maailmanpankki on laskenut ennustettaan Itä- ja Kaakkois-Aasian talouskasvusta.

Alueen kehittyvien markkinoiden talouskasvua varjostaa erityisesti Kiinan talouskasvun taittuminen. Myös mahdollinen korkojen nousu Yhdysvalloissa vaikuttaisi alueen talouskasvuun.

Maailmanpankki arvioi Itä- ja Kaakkois-Aasian talouden kasvavan tänä vuonna 6,5 ja ensi vuonna 6,4 prosenttia. Vielä huhtikuussa molemmat arviot olivat 6,7 prosenttia.

– Alueelliseen kasvuun liittyy nyt tavallista enemmän epävarmuustekijöitä, pankki muotoili.

Kiinan vuoden 2015 kasvuennustetta Maailmanpankki laski 6,9 prosenttiin aiemmasta 7,1 prosentista. Vuoden 2016 Kiina-ennustetta laskettiin 7 prosentista 6,7:ään.

Erityisesti Indonesiassa ja Malesiassa kotitalouksia ja yrityksiä kiusaa kotivaluutan heikkous Yhdysvaltain dollariin nähden. Jos kurssi jatkaa laskuaan, voi syntyä ongelmia maissa, joilla on paljon dollarein määriteltyä velkaa. Indonesian ja Malesian ohella tämä olisi pulma varsinkin Thaimaalle ja Vietnamille. 

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot