Mainos
Mainos

Maailmanpankki pelkää syvää taantumaa

Maailmanpankki leikkaa jyrkästi talousennustettaan ja maalaa synkän kuvan maailmantalouden lähitulevaisuudesta. Pankin mukana riskinä on jopa Lehman Brothersin konkurssia seuranneen syvän taantuman kaltainen kriisi. Näin tapahtuu, jos rahoitusmarkkinat jäätyvät.

- Maailma voi joutua taantumaan, joka on yhtä laaja tai laajempi kuin 2008-09, Maailmanpankki varoittaa puolivuotiskatsauksessaan.

Pankin mukaan rikkaat maat eivät voi tuudittautua markkinoiden haluun rahoittaa niiden alijäämiä ja erääntyviä velkoja. Alijäämät ja velat ovat Yhdysvaltain, Japanin ja useiden EU-maiden ongelma.

Kasvua ylläpitävät kehittyvät maat. Niidenkin on kuitenkin arvioitava haavoittuvuutensa ja valmistauduttava uusiin sokkeihin.

Uudessa ennusteessa Maailmanpankki arvioi, että maailmantalous kasvaa tänä vuonna 2,5 prosenttia, kun aiempi ennuste oli 3,6 prosenttia. Pankki odottaa, että euroalueen talous supistuu tänä vuonna 0,3 prosenttia.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme