Mainos
Mainos

Maakaasu veti Wärtsilää ylöspäin

Maakaasulla käyvät voimalat ja laivamoottorit vetivät Wärtsilän liikevaihdon ja tuloksen selvään kasvuun tammi-maaliskuussa. Yhtiön tulos ennen veroja yli kaksinkertaistui 107 miljoonaan euroon. Liikevaihto nousi vuoden takaisesta 18 prosenttia vajaaseen 1,1 miljardiin euroon.

- Power Plants -liiketoiminnan markkinat olivat edelleen hyvällä tasolla ja kiinnostus maakaasupohjaiseen voimantuotantoon lisääntyi. Ship Power -liiketoiminnassa näemme myös lisääntyvästi maakaasun käyttöön liittyviä mahdollisuuksia, sanoo Wärtsilän konsernijohtaja Ole Johansson.

Hän huomauttaa kuitenkin, että maailmanlaajuisessa liiketoimintaympäristössä on edelleen epävarmuuden merkkejä. Sen vuoksi eräät asiakkaat epäröivät päätöksenteossa.

Voimaloissa kysyntä on ollut Wärtsilän mukaan hyvää kehittyvillä markkinoilla. Alaa nostivat pienet ja keskisuuret voimalat, mutta joitakin suurempia investointeja on pitkitetty.

Merenkulussa poraus- ja huoltoalusten kysyntä on aktiivista, ja Wärtsilä odottaa öljyn hinnan nousun lisäävän kysyntää edelleen. Rahtilaivamarkkinoilla on edelleen heikkoutta.

Huollossa Wärtsilä näkee kasvun merkkejä. Liikenteestä pois olevien laivojen lukumäärä oli pienempi kuin vuosi sitten.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme