Mainos
Mainos

Maatalouden tuottajahinnat laskivat viime vuonna

Maataloustuotteiden tuottajahinnat laskivat viime vuonna noin 3-13 prosenttia, kertoo maa- ja metsätalousministeriön Hintapuntari-lehti.

Laskussa olivat naudan- ja lampaanlihan, kananmunien, maidon ja viljojen tuottajahinnat. Sen sijaan sianlihan tuottajahinta nousi edellisvuoteen verrattuna. Viljoista eniten laskivat kauran ja vehnän hinnat. Kauran perushinta laski yli 3 penniä ja vehnän lähes 3 penniä kilolta. Sitä vastoin pääosin sopimustuotantoon perustuvan mallasohran hinta nousi selvästi eli yli 4 penniä kilolta.

Naudanlihan keskihinta oli viime vuonna noin 6 prosenttia alhaisempi ja kananmunien yli 13 prosenttia huonompi kuin edellisvuonna. Kananmunien kilohinnoissa pudotus oli noin 60 penniä kilolta. Vuodesta 1995 hinnat ovat tosin nousseet lähes 30 prosenttia. Sianlihaan tullut tuottajahinnan lisäys on reilut 4 prosenttia eli noin 40 penniä kilolta. Vuodesta 1995 hinnat ovat nousseet vajaat 50 penniä.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme