Mainos
Mainos

Makkaransyöjät pelastivat HKScanin tuloksen

Suomalaiset makkaransyöjät pelastivat elintarvikeyhtiö HKScanin huhti-kesäkuun tuloksen, sillä yhtiö pääsi nyt plussalle viime vuoden vastaavan ajan tappiosta. Sitä vastoin HKScanin liikevaihto laski, koska sen vientitulot vähenivät.

Parhaiten tekivät kauppansa perustuotteet kuten jauheliha, makkarat ja siipikarja, kuten broilerituotteet. Myös yhtiölle tärkeiden lihavalmisteiden toimitukset kasvoivat sekä määrällisesti että rahassa mitattuna.

Sen verran Suomen taloustilanne vaikutti yhtiön toimintaan, että myynti hotelleihin ja ravintoloihin supistui jonkin verran.

Torstaina julkaisemassaan osavuosikatsauksessa HKScan arvioi, että ruoan kysyntä pysyy ennallaan yhtiön päämarkkina-alueilla Suomessa ja Ruotsissa. Myös Baltiassa ja Puolassa toimiva konserni varautuu siihen, että kysyntä voi vaihdella voimakkaasti.

Kaikkiaan HKScan toimii yhdeksässä maassa, ja se työllistää noin 10000 työntekijää. Koko vuodesta HKScan odottaa selvästi viime vuotta parempaa.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme