Mainos
Mainos

Mandatumin tulos kasvoi

Sampo-Leonian kanssa yhdistyvän Mandatum-pankin liikevoitto kasvoi viime vuonna 173,4 miljoonaan markkaan eli noin 70 miljoonaa markkaa edellisvuotta suuremmaksi. Pankin mukaan kaikki sen liiketoiminta-alueet saavuttivat hyvän kasvuvauhdin, mutta nopeinta kasvu oli varainhoitopalveluissa.

Pankin kannattavin yksikkö oli Investointipankki. Mandatum-konsernin tuotot kasvoivat vuoden takaisesta 50 prosenttia 360 miljoonaan markkaan. Rahoituskate parani kolmanneksen 64,4 miljoonaan markkaan. Luottotappioita tuli nyt 6,2 miljoonaa markkaa, kun niitä edellisenä vuonna ei ollut lainkaan. Luottotappion palautuksia kirjattiin 2,3 miljoonaa markkaa.

Mandatum Varainhoidon palkkiotuotot kasvoivat vuodessa melkein 170 prosenttia 40,4 miljoonaan markkaan. Investointipankin laskutus kasvoi nelisenkymmentä prosenttia 157,5 miljoonaan ja Pankkiiriliikkeen palkkiotuotot samoin runsaat 40 prosenttia 66,6 miljoonaan markkaan.

Konsernin taseen kokonaissumma kasvoi 4,6 miljardista lähes 6,6 miljardiin markkaan. Luottolaitoslain mukainen vakavaraisuussuhde oli vuoden lopussa 18,9 prosenttia, kun se vuotta aiemmin oli 14,5 prosenttia.

(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme