Mainos
Mainos

Marimekko ja Dolce & Gabbana: Ilmiriita Unikosta

Marimekon ja italialaisen vaateyhtiö Dolce & Gabbanan kiista Unikko-kuviosta jatkuu. Syksyllä tuttua Unikko-kuosia alkoi näkyä Euroopassa, ja Marimekko otti heti yhteyttä italialaiseen vaatefirmaan.

Nyt Marimekko on saanut Saksassa Dolce & Gabbanan unikko-tuotteille myynti- ja markkinointikiellon. Italialainen yhtiö antaa takaisin hakemalla Marimekon rekisteröimän punaisen unikko-kuviomerkin mitätöintiä.

- Tämä ei yllättänyt meitä, vaikka tuntuukin suomalaisten näkökulmasta erikoiselta. Tämä on liikemaailmaa, jossa kaikkeen täytyy varautua, kertoo Marimekon konserniviestinnästä vastaava Marja Korkeela.

Marimekko harkitsee jatkotoimenpiteitä Unikko-kuosinsa turvaamiseksi. Yhtiön mukaan suosittu kuosi on saanut kokea syntymästään, vuodesta 1964 asti, plagiontiyrityksiä.

- Unikko-kuosi on meille suomalaisille rakas, mutta niin se näyttää olevan maailmallakin, pohtii Korkeela.

Marimekon mukaan mitätöimishakemuksella ei ole vaikutusta Unikko-kuosiin tai osavuosikatsauksessa annettuihin arvioihin loppuvuoden näkymistä.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme