Mainos
Mainos

Marimekolla vahva alkuvuosi

Marimekko on jatkanut vahvan tuloksen tekemistä. Yhtiön tulos ennen satunnaisia eriä ja veroja on kuluvan vuoden aikana liki tuplaantunut 4,7 miljoonaan euroon viime vuoden vastaavan ajankohdan 2,5 miljoonasta eurosta.

Yhtiön liikevaihto on kasvanut tammi-syyskuussa 34,8 miljoonaan euroon viime vuoden 29,4 miljoonasta eurosta. Marimekon mukaan kotimaassa myynti on noussut kautta linjan, sen sijaan viennin kasvu ei ole vastannut tavoitteita.

Jo kesällä Marimekon toimitusjohtaja Kirsti Paakkanen kertoi Saksan huonon taloustilanteen näkyvän myös Marimekon luvuissa. Marimerkon vaatetuksen myynnin kehitys on jäänyt yhtiön omia odotuksia hitaammaksi. Sisustustuotteiden myynti on puolestaan kasvanut erittäin voimakkaana sekä kotimaassa että viennin osalta.

Vuoden viimeisellä neljänneksellä on Marimekon tuloksen kannalta painava asema, eikä yhtiö edelleenkään esitä ennustettaan kuluvan vuoden tuloskehityksestä.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme