Mainos
Mainos

Marimekon kulukuri avitti tulosta

Kulukuri ja kustannussäästöt paransivat Marimekon tulosta.

Marimekon liikevoitto ilman kertaluonteisia eriä kasvoi viime vuonna 6,3 miljoonaan toissavuoden 1,4 miljoonasta eurosta. Liikevaihto pysyi 94 miljoonassa eurossa.

Tulosta paransivat viime ja edellisenä vuonna toteutetut toimintojen uudelleenjärjestelyt ja kustannussäästöt Suomessa ja Yhdysvalloissa, kertaluonteiset kampanjat Suomessa ja kasvaneet lisenssituotot.

Liiketulosta rasittivat vuoden viimeisellä neljänneksellä tehdyt 1,5 miljoonan euron arvonalennukset Beverly Hillsin, Bostonin ja Oslon myymälöissä.

Tänä vuonna Marimekko arvioi konsernin liikevaihdon pysyvän viime vuoden tasolla tai laskevan. Yhtiö arvioi liikevoiton ilman kertaluonteisia eriä laskevan tänä vuonna viime vuoteen verrattuna.

– Kansainvälisen laajentumisemme pääpaino on edelleen Aasiassa. Japanissa myyntiodotuksemme ovat aiempia vuosia varovaisemmat johtuen heikosta jenistä ja viime keväänä voimaan tulleesta myyntiveron korotuksesta, Toimitusjohtaja Mika Ihamuotila sanoo tiedotteessa.  


Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot