Mainos
Mainos

Marimekon tulos kasvoi yli viidenneksellä

Alkuvuonna Marimekon vienti kasvoi Pohjoismaihin ja etenkin Ruotsiin. Pohjois-Amerikassa sisustustuotteet käyvät yhä kaupaksi, mutta vaatteiden myynti on laskussa.

Marimekko paransi alkuvuoden tulostaan: sen voitto ennen veroja oli 1,6 miljoonaa euroa. Vuotta aiemmin samaan aikaan voitto oli lähes 1,4 miljoonaa euroa. Liikevaihto oli tammi-maaliskuussa 14,6 miljoonaa euroa, jossa kasvua oli neljä prosenttia. Marimekko arvioi osavuosikatsauksessaan, että koko vuoden liikevaihto kasvaa noin 10 prosenttia.

Yhtiön kannattavuuden uskotaan säilyvän hyvällä tasolla. Marimekon mukaan vaatetus-tuotelinjan liikevaihto laski alkuvuonna, mutta sisustuksen osuus kasvoi.

Vienti kasvoi Pohjoismaihin, ja myynti nousi erityisesti Ruotsissa. Pohjois-Amerikassa sisustustuotteiden myynti yli kaksinkertaistui edelliseen vuoteen verrattuna, mutta vaatteiden ja laukkujen myynti laski siellä merkittävästi. Viennin osuus konsernin liikevaihdosta oli alkuvuonna 23 prosenttia.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme