Mainos
Mainos

Markkinamyllerrys jäänyt pelättyä kevyemmäksi

Kreikan kansanäänestyksen tulos on aiheuttanut odotettua myllerrystä korko- ja valuuttamarkkinoilla.  

Kreikan kymmenvuotisen valtionlainan korko on kohonnut jälkimarkkinoilla jyrkästi. Korko noteerattiin kello 17.30 aikaan 18,2 prosentissa verrattuna perjantain 14,9 prosenttiin.  

Nousussa, joskin huomattavasti maltillisemmassa, ovat olleet myös muiden Etelä-Euroopan maiden lainapaperien korot. Niin Espanjan kuin Italiankin kymmenvuotiset lainat olivat kohonneet 2,3 prosenttiin perjantain 2,2 prosentista.  

Vakaana sijoituksena pidetty Saksan kymmenvuotisen valtionlainan korko on sen sijaan laskenut. Korko noteerattiin 0,78 prosentissa, kun se perjantaina oli 0,79 prosenttia.  

Euro on heikentynyt tänään keskeisiä valuuttoja vastaan. Euro noteerattiin 1,106 dollarissa verrattuna perjantain 1,111 dollariin. Euroopan osakemarkkinat ovat olleet pelättyä loivemmassa laskussa. Frankfurtin Dax-indeksi oli painunut -0,9 % prosenttia, Pariisin CAC -1,3 prosenttia ja Lontoon FTSE 100 -indeksi -0,5 prosenttia. Madridin pörssin yleisindeksi heikentyi -1,7 prosenttia ja Milanon -2,9 prosenttia.

Helsingin pörssin OMX-yleisindeksi on heikentynyt prosentin verran. Vaihtokärjessä voimakkaimmassa laskussa on ollut teräsyhtiö Outokumpu, jonka osake on halventunut 3,6 prosenttia.  


Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot