Mainos
Mainos

Markkinaraati: Venäjän tilanne on kimurantti

Venäjän taloustilanne on hankala, totesi Markkinaraati tänä aamuna MTV3:n Huomenta Suomessa.

- Ruplan kohtalo on sidoksissa öljyn hintaan eikä ole Venäjän johdon tai keskuspankin kontrollissa. Tilanne on hankala. Kyse on luottamuksesta, miten se palautetaan, FIM:n pääanalyytikko Kim Gorschelnik pohti.

Kauppalehden kehityspäällikön ja taloustoimittajan Pekka Nykäsen mukaan Veäjän koron nosto ei auta, se vain kuristaa talouskasvua.

- Tärkein on jo tehty, kun valuutta on devalvoitu. Mutta tämä kriisi on nyt erilainen kuin aikaisemmat talouskriisit, koska nyt on myös poliittinen kriisi päällä. Tuskin kukaan kuvittelee, että Putin antaa periksi. Mitä huonommin taloudessa menee, sitä varmemmin tarvitaan ulkoinen vihollinen, Pekka Nykänen sanoi.

MTV Uutisten taloustoimittaja Leea Ollikainen totesi, että Venäjällä on nyt painettu paniikkinappulaa ja tänään odotetaan, laitetaanko pääomamarkkinoita kiinni tai tehdäänkö poliittisia vaihdoksia.

- Öljyn hinnan lasku piristää joka tapauksessa maailmankauppaa ja auttaa suomalaisia yhtiöitä, Pekka Nykänen muistutti.Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme