Mainos
Mainos

Markkinatutkijat: Kaikki pankit eivät läpäise testejä

Markkinatutkijat odottavat, että kaikki pankit eivät selviä Euroopan unionin pankkien stressitestistä. Todennäköisimmät epäonnistujat löytyvät Kreikasta australialaisen Macquarie-pankin katsauksen mukaan. Testin tulokset julkistetaan perjantai-iltana.

Macquarie nimesi kymmenkunta pankkia, joita se piti todennäköisinä epäonnistujina. Joukossa oli neljä kreikkalaista pankkia ja myös saksalainen Postbank. Japanilainen Nomura epäili Postbankin lisäksi Commerzbankin selviytymistä stressitestistä.

Saksalaispankeista markkinoiden epäilyt kohdistuivat useimmin Hypo Real Estate -pankkiin. Liittokansleri Angela Merkel sanoi lehdistötilaisuudessa Berliinissä pitävänsä mahdollisena, ettei HRE selviä testistä.

Suurin epäluottamus kohdistui pankkeihin, joita ei ole listattu julkisesti ja jotka eivät ole markkinoiden jatkuvassa seurannassa.

EU:n laajuisessa stressitestissä on mukana 91 pankkia. Ne edustavat 65:tä prosenttia koko EU:n pankkisektorista.

(MTV3 - STT - AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme