Mainos
Mainos

Matkailu Suomeen kasvoi huhtikuussa

Ulkomaisten matkailijoiden yöpymiset Suomen majoitusliikkeissä lisääntyivät huhtikuussa kymmenen prosenttia viime vuoden huhtikuuhun verrattuna. Sen sijaan kotimaiset matkailijat yöpyivät majoitusliikkeissä kolme prosenttia viimevuotista vähemmän.

Tilastokeskuksen mukaan yöpymisten kokonaismäärä pysyi näin ollen ennallaan. Eniten lisääntyi hollantilaisten matkailijoiden yöpymisten määrä, sillä niitä oli huhtikuussa peräti 59 prosenttia enemmän kuin vuotta aiemmin.

Norjalaisten ja ranskalaisten yöpymiset lisääntyivät viidenneksen. Ruotsalaiset olivat huhtikuussa suurin ulkomaalaisten matkailijoiden ryhmä lähes 33 000:lla yöpymisellään. Hotellihuoneiden käyttöaste oli huhtikuussa 47,7 prosenttia, kun se vuotta aiemmin oli 45,3 prosenttia. Hotellihuoneiden keskihinta oli 78,76 euroa, kun se viime vuoden huhtikuussa oli 73,16 euroa.

(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme