Mainos
Mainos

Matkailuala varautuu laskuun

Tuoreen matkailubarometrin mukaan odotukset ovat kuitenkin selvästi positiivisia. Lähes kaikki kyselyyn vastanneet uskovat kilpailun kiristyvän edelleen.

Matkailuyritykset odottavat tästä vuodesta hieman viimevuotista heikompaa. Tuoreen matkailubarometrin mukaan odotukset ovat kuitenkin selvästi positiivisia. Sen sijaan yritysten odotukset koko matkailuelinkeinon taloudellisen tilanteen paranemisesta ja oman toimintansa kannattavuudesta ovat viimevuotisella tasolla.

Parhaiten taloustilannetta voitaisiin parantaa investoimalla markkinointiin, tuotekehitykseen ja laatuun. Myös yhteistyötä muiden matkailuyritysten kanssa pitäisi tehostaa.

Lähes kaikki kyselyyn vastanneet uskovat kilpailun kiristyvän edelleen. Tärkeimmät markkina-alueet ovat kotimaa ja saksankielinen Eurooppa; Venäjä on pudonnut tärkeimmältä ulkomaisen markkina-alueen paikalta kuudennelle sijalle. Matkailubarometriin vastasi 515 yritystä.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme