Mainos
Mainos

Matkapuhelimien myyntiin ennakoidaan kasvua

Kauppa ennustaa koko vuoden matkapuhelinmyynnin nousevan hieman viimevuotista suuremmaksi. Myös kauppaan toimitettujen puhelimien keskihinta on nousussa.

Matkapuhelimien keskihinnan nousu jatkui Elektroniikan tukkukauppiaiden mukaan helmikuussa. Kauppaan toimitettujen puhelimien keskihinta nousi tänään julkistetun markkinakatsauksen mukaan 157 euroon, kun se tammikuussa oli 144 euroa.

Matkapuhelimien toimitukset jäivät helmikuussa vajaat kaksi prosenttia pienemmiksi kuin viime vuonna eli hieman alle 90 000 puhelimeen. Tammi-helmikuussa myynti laski 212 000 puhelimeen. Se oli 12 prosenttia pienempi kuin vuotta aiemmin.

Kauppa ennustaa koko vuoden matkapuhelinmyynnin nousevan 1850 000 puhelimeen eli hieman viimevuotista suuremmaksi. Liittymien ja kolmannen sukupolven puhelimien kytkykaupan vaikutuksia lähikuukausien kysyntään on kaupan mukaan kuitenkin vaikea ennustaa. Kytkykaupan salliva lainmuutos astuu voimaan huhtikuun alussa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme