Mainos
Mainos

Matkatoimistojen myynti kasvoi

Matkatoimistojen myynti kasvoi viime vuonna 14 prosenttia. Tilastokeskuksen mukaan matkatoimistot myivät ja välittivät viime vuonna matkoja 8,5 miljardilla markalla. Myyntikatetta jäi 1,1 miljardia markkaa. Myynnin kasvusta huolimatta matkatoimistojen kannattavuus heikkeni. Käyttökate laski prosenttiyksikön ja oli 8,1 prosenttia myyntikatteesta. Rahoitustulos aleni 6,2 prosenttiin ja nettotulos 2,1 prosenttiin myyntikatteesta.

Konserniavustusten ja markkinointitukien ansiosta kokonaistulos kuitenkin nousi 4,1 prosenttiin myyntikatteesta. Tilikauden tulos oli 56 miljoonaa markkaa.

Liikematkatoimistojen myynti kasvoi viime vuonna 13 prosenttia. Myös niiden kannattavuus parani. Liikematkatoimistot eivät myy pelkkiä liikematkoja, vaan monet niistä tuottavat myös seuramatkoja ja välittävät muiden matkoja. Matkanjärjestäjien kannattavuus sen sijaan heikkeni viime vuonna selvästi. Tulosta ei voi kuitenkaan verrata suoraan edelliseen vuoteen, sillä alalla tapahtui yritysjärjestelyjä. Matkanjärjestäjät ovat yrityksiä, joilla on omaa matkatuotantoa.

Tilastokeskuksen tilinpäätöstilasto kattaa 84 prosenttia koko toimialasta.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme