Mainos
Mainos

Mats Janssonista Fazerin uusi toimitusjohtaja

Fazer-konsernille on löytynyt uusi toimitusjohtaja. Ruotsalaisen pörssiyhtiön Bilian toimitusjohtaja Mats Jansson on nimitetty Fazerin johtoon.

Fazer on ollut vailla toimitusjohtajaa elokuusta asti. Kesäkuussa yhtiön edellinen toimitusjohtaja Felix Björklund ilmoitti eroavansa. Eron syynä olivat erimielisyydet hallituksen kanssa. Muutama viikko sitten perheyhtiö Fazerin yksi omistaja ja hallituksen puheenjohtaja Peter Fazer kuoli äkilliseen sairauskohtaukseen.

Björklundin eron jälkeen Peter Fazer ennakoi, ettei uuden toimitusjohtajan valinta ole helppo eikä lyhyt prosessi. Tänään yhtiön hallitus ilmoitti nimittäneensä 46-vuotiaan Mats Janssonin uudeksi toimitusjohtajaksi. Jansson on toiminut Bilian toimitusjohtajana vuodesta 1994. Sitä ennen hän on työskennellyt eri tehtävissä ruotsalaisessa ICA-konsernissa. Jansson on viime vuodesta alkaen kuulunut Karl Fazerin hallitukseen.

Jansson ottaa toimitusjohtajan tehtävät vastaan asteittain ensi vuoden alkupuolella. Hans Olof Danielsson jatkaa siihen asti vt. toimitusjohtajana ja siirtyy sen jälkeen varatoimitusjohtajaksi. Fazer-konsernin päätoimialat ovat makeiset, leipomot ja ruokailupalvelutoiminta. Yhtiön viime vuoden liikevaihto oli 4,5 miljardia markkaa. Konserni työllistää noin 9 600 ihmistä.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme