Mainos
Mainos

McDonald´s EU:n syyniin: Pikaruokajättiä epäillään veronkierrosta

Euroopan komissio tutkii väitteitä, joiden mukaan McDonalds on jättänyt maksamatta veroja franchising-liiketoiminnassaan.

Komissio epäilee, että Luxemburg on kohdellut yhtä maailman suurimmista pikaruokayhtiöistä tavalla, joka rikkoo EU:n valtiontukisääntöjä.

Komission mukaan Luxemburg linjasi pikaruokaketjua koskevaa verotusta päätöksillään vuonna 2009. Sen jälkeen McDonald´s ei ole maksanut franchising-tuloistaan veroa Eurooppaan tai Yhdysvaltoihin käytännössä lainkaan.

EU:n kilpailupolitiikasta vastaava komissaari Margrethe Vestager toteaa komission tiedotteessa, että kaksinkertaista verotusta koskevien sopimusten tarkoitus on välttää kaksinkertainen verotus eikä suinkaan mahdollistaa kaksinkertainen verottamatta jääminen.

Tutkimus ei kyseenalaisteta Luxemburgin yleistä verojärjestelmää.

Yli 80 prosenttia McDonald´sin ravintoloista toimii franchising-periaatteella. McDonald´s ohjaa tulonsa Euroopasta ja Venäjältä Luxemburgiin. Siellä se toimii nimellä McDonald’s Europe Franchising.

Eu-komissio alkoi tutkia McDonald´sin verotusta median uutisoitua asiasta pari vuotta sitten. Komissio on saanut tietoja myös ammattiyhdistysliikkeeltä.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme