Mainos
Mainos

Merenkurkun liikenteen kohtalo auki

Verovapaan myynnin päättyminen uhkaa lopettaa laivaliikenteen Merenkurkussa heinäkuun alussa. Pallo on nyt Ruotsin ja Suomen hallituksilla, joilta odotetaan yhteensä 30 miljoonan markan tukipakettia. Suomessa on tukemiseen halukkuutta, mutta Ruotsi empii.

Ruotsalaisten nihkeys Merenkurkun laivaliikenteen tukemiseen johtuu siitä, että tukitoimet pitäisi kohdistaa yhtälailla myös Ruotsista Tanskaan, Saksaan ja Englantiin suuntautuvaan liikenteeseen. Suomessa vastaavaa ongelmaa ei ole, sillä Suomenlahden laivaliikenne jatkuu entiseen tapaan Ahvenanmaan kautta.

Merenkurkun laivoilla liikkuu vuosittain miljoona matkustajaa. Tukitoimista huolimatta määrän on laskettu putoavan noin 300 000-400 000 matkustajaan. Jos liikenne loppuu kokonaan, aiheuttaa se alueen elinkeinoelämälle ja Merenkurkun yhteistyölle korvaamattomia menetyksiä.
(MTV3)


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme