Mainos
Mainos

Merita hakenut yhteistyökumppaneita useista ulkomaisista pankeista

Merita Pankin toimitusjohtajan Pertti Voutilaisen mukaan Merita on hakenut yhteistyökumppaneita paristakymmenestä eurooppalaisesta pankista. Voutilaisen mukaan pankki haluaa yhteistyökumppanien avulla vahvistaa kilpailuasemia etenkin maksuliikennepalveluissa.

Voutilainen arvelee Keskisuomalaisen haastattelussa, että Merita on luotettava yhteistyökumppani mille tahansa eurooppalaiselle pankille. Sanomalehti Keskisuomalainen haastatteli Voutilaista perjantaina ennen kuin julkisuudessa oli esitetty tietoja Meritan ja ruotsalaisen Nordbankenin yhdistymisaikeista.

Voutilaisen mukaan Merita on neuvotellut Euroopan jokaisessa maassa muutaman pankin kanssa allianssi-yhteistyöstä, joka on käytännössä enemmän kuin normaali liikepankkien yhteistyö. Fuusiosta tai liitosta jonkin toisen pankin kanssa Voutilainen ei vielä perjantaina halunnut puhua.

Voutilainen arvelee, että Ruotsissa esiin tullut vakuutusyhtiö Trygg-Hansan ja Enskilda Bankenin yhdistyminen nostaa vastaavantyyppiset ratkaisut esiin myös Suomessa. Voutilainen ei kuitenkaan ota kantaa siihen, jatkaako se viime syksynä käymiään neuvotteluja Sampo- ja Pohjola-vakuutusyhtiöiden kanssa.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme