Mainos
Mainos

Merita havittelee liettualaispankkia

Liettuan valtiovarainministeriö on kutsunut Merita-Nordbankenin mukaan tarjouskilpaan valtion omistamasta Agricultural Bankista.

Varatoimitusjohtaja Carl-Johan Granvikin mukaan Merita harkitsee osallistumista kilpaan osana Baltian-strategiaansa, jonka mukaan sillä olisi pankki jokaisessa kolmessa Baltian maassa. Merita ei kuitenkaan ole vielä tutustunut liettualaispankkiin tarpeeksi tarjouksen esittämiseksi.

Muut mukaan kutsutut pankit ovat paikallinen Hermis Bank, puolalainen Bank Handlowy sekä latvialainen Parex. Pankeilla on aikaa elokuun loppuun esittää yksityiskohtaiset liikesuunnitelmat sekä tehdä sitovat tarjoukset myytävistä osakkeista. Voittaja julistetaan syyskuussa.

Agricultural Bank on Liettuan kolmanneksi suurin pankki. Kyseessä on nyt tarjouskilpailun toinen kierros, sillä valtiovarainministeriö sai viime viikolla neljä alustavaa tarjousta. Liettuan pankkisektori on edelleen noin puoliksi valtion hallitsemien pankkien hallussa. Kansainväliset rahoituslaitokset ovat kiirehtineet Liettuaa yksityistämään pankkeja.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme