Mainos
Mainos

Merita-Nordbanken jatkaa tarjoustaan Christiania-pankista

Merita-Nordbanken aikoo jatkaa norjalaisesta Christiania-pankista tekemäänsä ostotarjousta. Alun perin tarjouksen määräaika oli päättymässä tammikuun lopussa. MNB:n tarjouksen arvo on noin 18 miljardia markkaa, sillä pankki oli valmis maksamaan Christianian osakkeesta 44 kruunua kappaleelta. Se oli selvästi enemmän kuin mitä norjalaispankin osakkeesta maksettiin tänään iltapäivällä. Osakkeilla käytiin kauppaa 38,9 kruunun hinnalla Oslon pörssissä.

Suomalais-ruotsalaisen MNB:n ostotarjousta Norjan toiseksi suurimmasta pankista oli jatkettu jo useita kertoja. Norjan parlamentti eli kansankäräjät on toivonut, että jonkinasteinen ratkaisu maan pankkijärjestelmään saataisiin aikaan yhdistämällä maan suurin pankki Den Norske Bank ja Christiania. Norjan valtio omistaa Christianiasta kolmanneksen ja Den Norske Bankista noin 60 prosenttia.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme