Mainos
Mainos

Merita-Nordbanken jatkoi ostotarjoustaan Christiania-pankista

Ruotsalais-suomalainen Merita-Nordbanken MNB jatkoi jälleen tänään ostotarjoustaan norjalaisesta Christiania-pankista. Tarjous on nyt voimassa 28:nteen huhtikuuta. MNB ilmoitti jatkavansa tarjousta, jotta Norjassa saataisiin aikaan ratkaisu Norjan valtion omistuksesta pankissa. Norjassa vaihtui vastikään hallitus, ja sen on viestitetty antavan alustavan kantansa asiaan ennen pääsiäistä.

Merita-Nordbanken julkisti tarjouksensa viime syyskuussa. Sen jälkeen tarjousta on jatkettu useampaan kertaan. Merita-Nordbanken on valmis ostamaan Christianian osakkeet 44 kruunun kappalehintaan. MNB ilmoitti kuitenkin, että se päättää Christiania Bankin yhtiökokouksen jälkeen, miten osingonjako vaikuttaa tarjouksen hintaan. Nykyinen tarjous tekee yhteenä noin 17 miljardia markkaa.

Norjan valtio on pankin suurin omistaja noin 35 prosentin osuudella. Tarjouksen pitkittyessä Merita-Nordbanken on jo ilmoittanut fuusiosta tanskalaisen Unidanmarkin kanssa. Tämän fuusion yhteydessä molemmat pankit ilmoittivat odottavansa myös Christianiaa mukaan liittoon. Jo Meritan ja Nordbankenin yhdistyessä pankin johto kertoi, että pankista pyritään tekemään alansa johtaja Pohjoismaissa ja Itämeren alueella.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme