Mainos
Mainos

Meritan henkilöstöneuvottelut jatkuvat

Meritan työntekijät pidättäytyvät toistaiseksi pankin henkilöstövähennyssuunnitelmia vastustavista työtaistelutoimista. Nyt odotetaan, miten sovitut toimet pankin omien työmarkkinoiden tehostamisesta purevat.

Pankin henkilöstöedustajat ja Rahoitusalan ammattiliiton Suoran hallitus kuitenkin pitävät yhä kiinni siitä, että irtisanomisista on luovuttava. Pankin pääluottamusmiehen Kaija Roukala-Hyvärisen mukaan irtisanomisille ei ole lakisääteisiä perusteita.

Työnantaja ja työntekijät selvittävät nyt, miten pankin nykyistä henkilöstöä voitaisiin parhaiten sijoittaa pankin sisällä avautuviin uusiin tehtäviin. Esimerkiksi kassahenkilöstöä voitaisiin kouluttaa neuvontatehtäviin.

-Jos tämä toteutuu, niin irtisanottavia ei jää, Roukala-Hyvärinen uskoo. Meritan väki ja Suora katsovat maaliskuun lopussa, miten toimet ovat tehonneet.

Suunnitellut vähennykset kohdistuvat pääosin rutiinipalveluihin. Samanaikaisesti pankki joutuu palkkaamaan lisää väkeä yritys- ja yksityistalouteen sekä varallisuudenhoitoon ja tietotekniikkaan liittyviin toimintoihin.

Työntekijät toivovat apua myös tehtävien hajasijoituksesta. Pankissa on jo sovittu, että tiliylitysten valvontaan ja perintään liittyvät työt siirretään Turkuun. Aiemmin työt aiottiin keskittää Helsinkiin.

Meritan henkilökunta vähenee tänä vuonna 355 henkilöllä. Vähennykset kohdistuvat Turun, Tampereen ja Lahden kaupunkeihin. Henkilöstövähennyksestä kerrottiin pankin yt-neuvottelukunnalle viime viikolla. Asia oli Merita-pankin hallituksen käsittelyssä eilen.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme