Mainos
Mainos

Meritan voitto 1,8 miljardia

Merita paransi selvästi tulostaan alkuvuonna. Konsernin liikevoitto nousi alkuvuonna 1,81 miljardiin markkaan, mikä on 1,1 miljardia enemmän kuin vuotta aiemmin. Meritan alkuvuoden liikevoitto ylittää koko viime vuoden liikevoiton noin 600 miljoonalla markalla.

Tulosparannus oli suurempi kuin markkinoilla osattiin odottaa, sillä valtaosa analyytikoista uskoi Meritan yltävän noin 1,5 miljardin liikevoittoon.

Meritan hyvään tulokseen vaikuttivat sekä talouden yleinen kehitys että konsernin omat toimet. Vahva talouskasvu alensi konsernin luottotappioita odotettua nopeammin. Tuloslaskelmaan kirjattiin alkuvuoden osalta luottotappioita nettomääräisesti 325 miljoonaa, kun viime vuonna vastaava lukema oli 824 miljoonaa.

- Kuluvana vuonna näyttää mahdolliselta päästä luottotappioiden osalta tasolle, joka on noin puoli prosenttia saamisista ja vastuusitoumuksista. On mahdollista, että aivan lähivuosina luottotappioiden taso tulee edelleen laskemaan, pääjohtaja Vesa Vainio arvioi.
(STT)


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme