Mainos
Mainos

Merkel ja Sarkozy vaikenevat eurobondeista

Ranskan ja Saksan johtajien kriisikokouksessa ei keskustella euromaiden yhteisistä joukkovelkakirjoista eli eurobondeista.

Ranskan presidentti Nicolas Sarkozy ja Saksan liittokansleri Angela Merkel tapaavat huomenna Pariisissa kokouksessa, jonka tavoitteena on tuottaa yhteisiä ehdotuksia euroalueen johtamisesta talouskriisin aikana.

Saksan hallitus antoi tänään lausunnon, jonka mukaan eurobondeista ei käydä minkäänlaista keskustelua tapaamisen aikana.

Saksan hallitus on moneen kertaan ilmaissut pitävänsä euroalueen joukkovelkakirjoja huonona ajatuksena. Sunnuntaina eurobondit saivat kuitenkin yllättävää tukea Saksan vientiyhdistykseltä ja maan sosiaalidemokraateilta.

Euroalueen joukkovelkakirjat olisivat lainaa, jossa lainanottajina olisivat kaikki euromaat. Eurobondien etuna olisi, että myös talouskriisin kanssa painivat euromaat saisivat lainaa kohtuullisella korolla.

(MTV3 - STT - Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme