Mainos
Mainos

Merkel väläyttää jo uutta EU-budjettikokousta

Sopu EU:n monivuotisesta rahoituskehyksestä ei näytä olevan lähellä päivää ennen huippukokouksen alkamista.

Saksan liittokansleri Angela Merkel väläyttää jo uutta budjettihuippukokousta ensi vuoden puolella, ellei raamista nyt päästä sopuun.

– En osaa sanoa, onko meillä vielä lopullista sopimusta huomenna tai ylihuomenna, vaikkakin sitä haluamme. Tarvittaessa meidän pitää tavata uudestaan ensi vuoden alussa, Merkel sanoo.

Tiukinta leikkauslinjaa edustava Britannia on toistanut vaatimuksensa, jonka mukaan leikkauksia komission esitykseen on tehtävä vielä enemmän kuin tähänastisissa ehdotuksissa. Tähän mennessä EU-komission esittämästä 1030 miljardin kehyksestä on esitetty noin 80 miljardin leikkauksia.

Suomikin on vaatinut leikkauksia tätä enemmän, mutta tärkeintä on EU:lle maksettavan rahan ja saatavien tukien kokonaisuus.

Rahoitusraamin pohjalta laaditaan budjetit vuosille 2014–20. Leijonanosa rahasta menee maataloustukiin sekä talouskasvun ja köyhempien alueiden tukemiseen.

(MTV3–STT–AFP–Reuters)

Katso Anne Sjöholmin raportti (Seitsemän uutiset 21.11.2012)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme