Mainos
Mainos

Mersu ensimmäistä kertaa tappiolle

Mercedestä painoivat erityisesti Smart-pikkuautojen vaikeudet. Koko DaimlerChryslerin voitto kuitenkin kasvoi viime vuonna.

Saksalainen automerkki Mercedes putosi viime vuonna ensimmäistä kertaa historiansa aikana tappiolle. DaimlerChrysler-konserniin kuuluvan Mercedeksen liiketappio oli 505 miljoonaa euroa, kun edellisenä vuonna liikevoitto oli 1,6 miljardia euroa.

Koko DaimlerChrysleria Mercedes ei sentään upottanut. Konsernin nettovoitto nousi 15 prosenttia 2,8 miljardiin euroon. Syynä oli konsernin yhdysvaltalaisen osan Chryslerin odotettua parempi menestys vastoin muiden amerikkalaismerkkien vaikeuksia. Chryslerin liikevoitto oli 1,5 miljardia euroa.

Myös DaimlerChryslerin hyötyajoneuvot tekivät loistotuloksen. Ne tuottivat peräti 2,1 miljardin euron liikevoiton, mikä oli 57 prosenttia enemmän kuin edellisenä vuonna.

Mercedestä painoivat erityisesti Smart-pikkuautojen vaikeudet. Mercedes on myös hävinnyt markkinaosuutta kilpailijoilleen BMW:lle ja Audille.

(MTV3-STT-DPA-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme