Mainos
Mainos

Metalli haluaa vanhan ehdon paikallisiin palkkaneuvotteluihin

Paikalliset palkkaneuvottelut ilman niin sanottua perälautaa voisivat johtaa muun muassa epäterveeseen kilpailuun, sanoo Metallityöväenliiton puheenjohtaja Erkki Vuorenmaa.

Vuorenmaa

SAK:laisen Metallityöväen liiton puheenjohtaja Erkki Vuorenmaa haluaa entisenlaiset säännöt, jos osa palkankorotuksista siirretään jälleen sovittaviksi yrityksissä. Käytännössä tämä ehto tarkoittaa sitä, että jos yrityksissä ei päästä sopuun palkkapotin jakamisesta, niin korotukset jaetaan tasasuuruisina kaikille.

- Ilman turvalauseketta me emme voi paikallisen potin osuutta ottaa vastaan, Vuorenmaa sanoi Lappeenrannan metallin 100-vuotisjuhlassa.

Vuorenmaan mielestä paikalliset palkkaneuvottelut ilman tällaista niin sanottua perälautaa merkitsisivät avoimen valtakirjan antamista työnantajille sopia miten haluavat. Vuorenmaa epäilee, että edessä voisi olla myös epätervettä kilpailua, kun jotkin yritykset saattaisivat yrittää jättää osan palkkapotista sopimatta.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme