Mainos
Mainos

Metalliliitto työnantajan eläkemaksuehdotuksesta: Sovituista asioista pidettävä kiinni

Työntekijäpuoli torjuu teknologiateollisuuden työnantajien ehdotuksia. Teknologiateollisuuden mielestä yleisistä palkankorotuksista on pidättäydyttävä ja työvoimakustannusten nousu pysäytettävä jos työllisyydestä halutaan pitää huolta.

Ammattiliitto Pron puheenjohtajan Antti Rinne vastaa ehdotukseen sanomalla, että ratkaisu ei löydy olosuhteiden kurjistamisesta. Rinteen mielestä kohtuulliset palkankorotukset ovat tarpeen ostovoiman takia.

Teknologiateollisuus ehdottaa myös eläke- ja työttömyysvakuutusmaksujen korotuksista luopumista lähivuosiksi. Metalliliiton puheenjohtaja Riku Aalto torjuu ajatuksen. Hän sanoo, että aiemmin sovituista ratkaisuista on pidettävä kiinni ja maksuja korotettava, jotta eläkejärjestelmä on kestävällä pohjalla.

Pron Rinteelle sopisi väliaikainen korotuksista luopuminen, jos myöhemmin sovittaisiin korkeammista eläke- ja työttömyysvakuutusmaksujen korotuksista. Hän kuitenkin epäilee työnantajapuolen halukkuutta tähän.

Rinteen ja Aallon mielestä keskitetty palkkaratkaisu olisi parempi kuin liittokierros, joka voisi johtaa lakkoihin.

– Meidän liiton osalta esimerkiksi 57 työehtosopimusta seuraavan puolentoista vuoden aikana neuvotellaan ja voisi olettaa että ihan kaikista ei synny yhteisymmärrystä tuosta vain, sanoo Pron puheenjohtaja Antti Rinne.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme