Mainos
Mainos

Metsä-Serla myymässä kemian ryhmänsä

Metsä-Serla valmistelee kemian ryhmänsä myyntiä. Erikoiskemikaaleja valmistavan ryhmän liikevaihto on noin 700 miljoonaa. Se on viisi prosenttia Metsä-Serlan viime vuoden liikevaihdosta.

Metsä-Serlan varatoimitusjohtaja Christian van Niftrik perustele myyntiä sillä, että kemian ryhmä ei kuulu yhtiön ydinliiketoimintaan eli paperi- ja kartonkiteollisuuteen. Kemian ryhmän myynnin jälkeen Metsä-Serla alkaa olla "puhdas" paperi- ja kartonkiyritys.

Van Niftrikin mukaan kemian ryhmä on tehnyt voitollisia tuloksia. Niftrikin mukaan kemian ryhmän myynnille ei ole tarkkaa aikataulua. Nyt yhtiö on aloittanut myynnin valmistelun.

Sellujohdannaisia valmistavalla kemianryhmällä on erikoislaitokset Suomessa Äänekoskella, Ruotsissa ja Hollannissa. Laitosten tuotteita, karboksimetyyliselluloosaa käytetään paperin päällystyksessä, elintarvike-, tekstiili- ja teknokemianteollisuudessa, öljynporauksessa ja malminrikastuksessa.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme