Mainos
Mainos

Metsäfirmojen idänmatkailu kasvussa

Suomalaisyritykset ovat mm. hankkineet venäläisiä puunhankintayhtiöitä. Tutkijoiden mukaan bioenergian käytön lisääminen saisi yritykset investoimaan myös kotimaahan.

Suomalaiset metsäyhtiöt ovat vahvistaneet merkittävästi asemiaan Venäjällä viime kuukausien aikana. Venäjän-matkailun kiihtyminen on pantu merkille myös Metsäntutkimuslaitoksen kartoilla.

- Yritykset ovat hankkineet venäläisiä puunhankintayhtiöitä ja sitä kautta niiden asema Venäjän puumarkkinoilla tulee vahvistumaan, arvioi professori Pekka Ollonqvist.

Esimerkiksi StoraEnsolla on Venäjän toiminnassa jo 2000 työpaikkaa.

- Nyt opettelemme venäläistä metsätaloutta, jotta olemme valmiita laajentamaan, jos se nähdään viisaaksi, kertoo metsäpäällikkö Kauko Parviainen Stora Ensolta.

Mahdollisilla laajennuksilla tarkoitetaan uusia sahoja ja mahdollisesti myös sellutehdasta.

Tutkijoiden mukaan Suomessa tarvitaan pikaisia poliittisia päätöksiä bioenergian käytön lisäämisestä. Se olisi varmin keino houkutella metsäteollisuus investoimaan myös kotimaahan.

(MTV3)

(Seitsemän uutiset 17.01.2006)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme